Nätverkstekniker med inriktning på Processindustriell IT och Automation

Place: Surahammars Bruks AB
Employment: Heltid
Apply by: 31 October, 2023

Description

Starten av elektrifiering av fordon kommer att innebära efterfrågan på nya och avancerade ståltyper, en stor volymökning och kraftigt ökade krav på kvalitet och säkerhet vid leveranser. Surahammars Bruks har kunskapen och de efterfrågade produkterna och måste nu fortsätta övergången från en traditionell “fabrik” till en modern, kundfokuserad leverantör till bilindustrin och andra krävande marknader.

Som ett led i detta söker vi en Nätverkstekniker med inriktning på Processindustriell IT och Automation.

Arbetsbeskrivning:
Som Nätverkstekniker ingår du i ett mindre team som leds av IT-avdelningen. Du kommer att ha ett nära samarbete med våra eltekniker och vara vår specialist på Produktions IT. Du kommer vara vår länk mellan OToch IT (gränssnittet till level 1 enl. ISA 95)

Då vi är relativt få tjänstemän så kommer rollen även omfatta andra IT-relaterade frågor som ex installationer, felsökning och dimensionering av nätverk, utveckling av befintliga system samt att vara med i implementationsprojekt av ny utrustning.

Kvalifikationer:
Vi söker dig som har någon form av eftergymnasial utbildning inom exempelvis datateknik, elektronik, mekatronik eller motsvarande tillsammans med kunskaper inom PLC, SCADA och MES samt av överordnande system. Då rollen är bred har du även erfarenhet av installationer, felsökning och dimensionering av nätverk. En stor fördel är om du har arbetat inom en producerande industri med komplexa planerings- och materialförsörjningsprocesser. Du har goda språkkunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift.
Erfarenhet av följande är meriterande:

  • Cisco (Switchar, routrar, Brandväggar)
  • PLC programmering (Gärna Siemens)
  • SCADA (Gärna Wonderware InTouch)
  • MES och ERP system
  • Databaser (Postgres, SQL, Flux)
  • OPC kommunikation

 

Vem är du?
Utöver mer formell kompetens fäster vi stor vikt vid dina personliga egenskaper. Som person är du självgående, tar egna initiativ, har ett gott omdöme samt tycker om att samarbeta och finna lösningar tillsammans med andra. Du har ett strukturerat och kvalitetsmedvetet arbetssätt. För att passa i rollen som har du ett stort teknikintresse och drivs av ständiga förbättringar och utveckling.

Surahammars Bruks AB är Skandinaviens enda tillverkare av elektroplåt och en av få som kan tillverka elektroplåt ända ner till 0,10 mm tjocklek som krävs för de mest avancerade slutprodukterna. Ett material som är en förutsättning för effektiv och miljövänlig generering, överföring och användning av elkraft. Ca 95 % exporteras och antalet anställda är idag 130 personer. Den största kundgruppen har varit tillverkare av motorer och generatorer men nu kommer en ny starkt växande kundgrupp inom Automotive. Vi finns representerade i ett 50-tal länder världen över. Surahammars Bruk är dotterbolag till Tata Steel. Inom företaget är Hälsa och Säkerhet ett viktigt arbetsområde. Se mer på   hi-lite.se

Submit your application

Attach CV

Vi använder cookies för att göra ditt besök hos oss bättre. Acceptera vår cookie policy så får du den bästa upplevelsen av webbsidan.