IT- Tekniker

Place: Surahammars Bruks AB
Employment: Heltid
Apply by: 30 September, 2024

Description

Surahammars Bruks AB är Skandinaviens enda tillverkare av elektroplåt som utgör en nyckelkomponent i tillexempel motorer i elbilar, stora motorer till processindustrin och vindkraftverk. Företaget är världsledande producent av den allra tunnaste elektroplåten som avancerade elmotorer kräver och Automotive branschen är därigenom en starkt växande kundgrupp. Surahammars Bruk står nu inför ett spännande år med stora investeringar när de fortsätter övergången från en traditionell ”fabrik” till en modern, kundfokuserad leverantör till bilindustrin och andra krävande marknader.

Surahammars Bruk söker nu en IT-tekniker med inriktning mot nätverk och med ansvar för den dagliga driften av företagets IT-miljö. Du blir här en del av litet team som leds av IT-chefen, som trivs tillsammans och har ett nära samarbete.

Du välkomnas in i en organisation med låg personalomsättning och som präglas av en fin gemenskap. IT är dessutom ett högt prioriterat område av företagets ägare vilket ger goda förutsättningar och ett bra stöd i rollen du kliver in i som IT-tekniker.

Arbetsuppgifterna omfattar IT-relaterade frågor så som exempelvis installationer, felsökning och dimensionering av nätverk. Du kommer även att arbeta med både utveckling av befintliga system och vara med i implementeringsprojekt av nya system och ny utrustning i verksamheten. Det är en bred roll där du är med och säkerställer välfungerande

Vi söker dig som tycker om att förändra saker till det bättre och som vill arbeta proaktivt med att optimera Surahammars Bruks IT-drift. Som person är du därför initiativtagande och trivs med att få hitta nya vägar framåt, både själv och i samarbetat med andra. Har du också ett stort teknikintresse och lätt för att sätta dig in i nya system så tror vi att förutsättningarna är goda för att det här är en roll du ska trivas i.

Vi ser gärna att du har en eftergymnasialutbildning inom tekniskt område och det är meriterande om du även har erfarenhet från att tidigare ha arbetat i en producerande industri. Du har goda språkkunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift.

Du erbjuds här ett utvecklande arbete i en internationell dynamisk miljö där din kompetens och personlighet kommer göra skillnad för Surahammars Bruks utvecklingsresa.

Låter det här som något för dig?
Välkommen med din ansökan! I detta uppdrag samarbetar vi med rekryteringsföretaget Skills Rekrytering. Din ansökan registrerar du på www.skillsrekrytering.se/lediga-jobb, urval och intervjuer kommer att ske löpande så tveka inte på att skicka in din ansökan redan idag, dock senaste 25 februari 2024. Frågor om tjänsten besvaras gärna av Rekryteringskonsult Julia Öhrberg Nyberg på 073-096 18 15.

Mer om Surahammars Bruks AB
Elektrifieringen i samhället går framåt med rekordfart. Surahammars Bruk befinner sig därför mitt i händelsernas centrum som Skandinaviens enda tillverkare av elektroplåt och en av få som kan tillverka elektroplåt ända ner till 0,10 mm tjocklek som krävs för de mest avancerade slutprodukterna. Ett material som är en förutsättning för effektiv och miljövänlig generering, överföring och användning av elkraft. Ca 95 % exporteras och antalet anställda är idag ca 125 personer. Den största kundgruppen har varit tillverkare av motorer och generatorer men nu kommer en ny starkt växande kundgrupp inom Automotive och hushållsapplikationer. Surahammars Bruks AB är dotterbolag till Tata Steel. Titta gärna in på deras hemsida och läs vidare på https://hi-lite.se .

Submit your application

Attach CV