Ekonomiassistent till Surahammars bruk AB

Plats: Surahammars Bruks AB
Anställningsform: Heltid
Ansök senast: 29 February, 2024

Beskrivning

Till en av länets äldsta tillverkande industrier söker vi nu en nyfiken och strukturerad ekonomiassistent. Vi vill träffa dig som har erfarenhet av kund och leverantörsreskontra men som inte räds åt att ha en roll med varierande arbetsuppgifter därutöver. Surahammars bruk erbjuder dig en spännande bred tjänst där du blir en del av ett flera hundra år gammalt företag med produkter som bidrar till samhällets elektrifiering.

Huvudsakliga arbetsuppgifter och ansvarsområden

Du ingår i ekonomiavdelningen som idag består av en controller och en ekonomichef som även är din närmaste chef. Du stöttar hela organisationen inom ditt område. Dina ansvarsområden innefattar bland annat:

 • Leverantörsreskontra
 • Kundreskontra
 • Bokslutsarbete inklusive avstämning av balanskonton
 • Arbeta aktivt med att utveckla och förbättra rutiner i rollen
 • I övrigt assisterar du i redovisningen och hanterar bank- in och utbetalningar i olika valutor, moms och punktskatter samt arbetsgivaravgift utifrån underlag från HR.

Erfarenhet och kvalifikationer

Personliga egenskaper

Vi söker dig som är nyfiken, vill ta nya steg och utvecklas över tid. Du är ansvarstagande, strukturerad och trivs med att arbeta i ett tight team. Flexibilitet, samarbetsvilja och förmåga att ta eget ansvar är naturliga egenskaper hos dig.

Kvalifikationer

Du kommer in i ett hjälpsamt klimat där flera arbetsuppgifter kanske är nya utvecklingsmöjligheter men vi tror dock att du för att du för att känna dig trygg i rollen behöver följande kvalifikationer:

 • Erfarenhet av kund och leverantörsreskontra samt bokslutsuppgifter kopplat till dessa
 • Goda Excel-kunskaper
 • Bekväm med att använda engelska
 • Erfarenhet av Monitor eller liknande ERP-system är en fördel.

Det är meriterande om du har erfarenhet från en bred roll som ekonomiassistent inom tillverkande bolag.

Vad erbjuder företaget dig?
På Surahammars Bruk kommer du in i en organisation som präglas av en fin familjär gemenskap, låg personalomsättning och dessutom en spännande verksamhet med lång historia. Det är en lagom stor arbetsplats där man lär sig varandras namn och det går snabbt att komma in i teamet och känna sig delaktig. Härtill är Surahammars bruk en modern arbetsgivare med trygghet och förmåner som du kan förvänta dig så som kollektivavtal, friskvårdsbidrag och flextid men dessutom med några extra satsningar exempelvis på gratis bad och simning två gånger i veckan för anställda.

Placeringsort – Surahammar

Om företaget
Elektrifieringen i samhället går framåt med rekordfart. Surahammars Bruk befinner sig därför mitt i händelsernas centrum då deras produkter är centrala för moderna elmotorer. Surahammars Bruks AB är Skandinaviens enda tillverkare av elektroplåt och en av få som kan tillverka elektroplåt ända ner till 0,10 mm tjocklek som krävs för de mest avancerade slutprodukterna. Ett material som är en förutsättning för effektiv och miljövänlig generering, överföring och användning av elkraft. Ca 95 % exporteras och antalet anställda är idag 126 personer. Den största kundgruppen har varit tillverkare av motorer och generatorer men nu kommer en ny starkt växande kundgrupp inom Automotive.

Läs vidare på www.tatasteeleurope.com/ts/automotive/products/electrical-steel   eller på https://hi-lite.se/

Ansökan
I denna rekryteringsprocess samarbetar Surahammars bruk med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind

Håkan Holmberg, hakan.holmberg@meritmind.se, 073-394 55 52

Saga Bergman, saga.bergman@meritmind.se, 073-594 46 34

Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bland annat att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med GDPR-lagstiftningen)

 • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.
 • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.

Välkommen med din ansökan!

Skicka in din ansökan

Bifoga CV